Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο s_pablo στο Bar Belafonte

Αναδημοσιεύω εδώ μιαν ανάρτηση από το blog "ill timed or out of time?",  απολύτως σχετική με το πνεύμα αυτού του blog. O blogger s_pablo αναφέρεται σε μια προσωπική του εμπειρία από το bar Belafonte, στον Κεραμεικό, στο 61Α της Αγησιλάου. Η ανάρτηση δημοσιεύεται αυτούσια και ασχολίαστη, ώστε ο καθένας μας να μπορεί να κρίνει και να συμπεράνει για λογαριασμό του:

"Λες να βγεις να ξεσκάσεις. Να πιεις δυο-τρία ποτά ρε αδελφέ να ξεφύγεις από τη μιζέρια. Μπαίνεις σε όμορφο μαγαζί με όμορφες παρουσίες και όμορφες μουσικές, κάθεσαι με τους φίλους σου και ανακαλύπτεις (στο τέλος) ότι, προφανώς σε θεωρούν μαλάκα.

Δεν ξέρω για τους άλλους, όμως εγώ είμαι. Κυριακή βράδυ στο Bar Belafonte στον Κεραμεικό, ανακάλυψα ότι δέκα ποτά (για δυο άτομα, έχει σημασία) κάνουν 100 ευρώ, η προσκόμιση απόδειξης είναι προαιρετική και αν δεν είσαι φίλος του μπάρμαν, της σερβιτόρας ή του DJ, δεν έχεις ελπίδες να σεβαστούν εσένα ή τα χρήματα που τους καταθέτεις. Κι αν κάνεις το λάθος να παρατηρήσεις την αβλεψία (λέμε τώρα) σου φέρονται σαν να είσαι κανένας ψωμοζήτουλας.

Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι δεν είναι για τα λεφτά, αλλά για τον στοιχειώδη σεβασμό στον καλό πελάτη που δεν σου δημιουργεί προβλήματα και θέλεις να ξανάρθει γιατί, στο κάτω κάτω της γραφής, στ' ακουμπάει."

Δυστυχώς, γι' αυτούς, δεν θα ξανάρθει..."

9 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Χρήσιμη πληροφορία!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Διαβάζουμε και σημειώνουμε, Ιφιμέδεια!
;-)

s_pablo είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

Το στενάχωρο είναι ότι διαμαρτυρήθηκα στο facebook (δεν είχα άλλο σημείο επικοινωνίας), ελπίζωντας ότι ήταν μια κακή στιγμή. Απάντηση δεν πήρα.

Μακάρι αυτό το blog να γίνει σημείο πληροφόρησης και κριτικής και για τα κακώς, αλλά και για τα καλώς κείμενα της διασκέδασης μας, και όχι μόνο.

ΥΓ. Σε επόμενη ανταπόκριση, γιατί πρέπει να κινητοποιηθούμε, όπως λες κι εσύ, επιτέλους, θα προσπαθήσω να τηρήσω και το ύφος του blog σου. Στο δικό μου, καμμιά φορά, γίνομαι "ωμός".

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Pablo, εγώ μια χαρά σε βρίσκω ως ύφος γραφής.
Διάβασα αρκετά κείμενα στο blog σου και είναι όλα πολύ καλογραμμένα και ψύχραιμα. Σε ένα κείμενο, όμως, όπως αυτό, όπου υπάρχει προσωπική ή ακόμη και "συναισθηματική" εμπλοκή, δικαιολογείται μια γραφή πιο αυθόρμητη, λιγότερο αποστασιοποιημένη, πιο μέσα στην κατάσταση, αφού από μέσα γράφεις!

Το σπουδαίο σε τέτοιου είδους κείμενα είναι να αποφεύγονται οι προσωπικοί προσβλητικοί, ώστε η υποκειμενική μας κρίση να μη γίνεται υβριστική ή προσωπικά πολεμική και να διατηρεί έτσι αξία και για τον τρίτο, που την διαβάζει.

Σ' ευχαριστώ πολύ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

Αμ έχεις δίκιο, δεν θα ξανάρθει..
Θα το καταλάβουν πολλοί από εδώ και πέρα..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Προφανώς, Ηφαιστίωνα!
;-)

orfia είπε...

θα αρχισουμε να κραταμε λιστα...και θα ξορκιζουμε...!!!

Ephemeron είπε...

Το παθημα γινεται ευκολα μαθημα για εμας. Αυτο ομως που δεν εχουν μαθει ακομα οι "επαγγελματιες" ειναι οτι αν δεν "μαθουν", αν δεν αλλαξουν, το παθημα αντι να γινει απλα "μαθημα", θα γινει καταστροφη για την επιχειρηση τους...