Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Στο Mish Mash για ποτό, ένα απόγευμα

Τρίτη κι απόγευμα, ώρα 8, μόλις προχθές, στο Γκάζι, που όσο ανοίγει ο καιρός γίνεται ακόμα πιο αγαπημένο... Ίσως το πιο χαλαρό σημείο της πόλης.
Κάθομαι στον πεζόδρομο της Βουτάδων με παρέα. "Mish Mash", στον αριθμό 50.
Στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα, - όπως και σ' όλα τα υπόλοιπα γύρω. Η μουσική στο maximum της έντασης.   
Παρασύρομαι από άλλους της παρέας και παραγγέλνω κι εγώ ένα λευκό martini, πούχω να το πιω σκέτο από τα μαθητικά μου χρόνια, τότε που ακόμα το λέγαμε βερμούτ και, λευκό ή κόκκινο,  ήταν συχνά το μόνο οινοπνευματώδες στα πάρτυ της εποχής. Μου το φέρνουν με φυστίκια αράπικα, για συνοδεία και διακτινίζομαι οριστικά στα μαθητικά μου πάρτυ του '70!
Έρχεται η ώρα να φύγουμε, κοιτάω τον λογαριασμό... Martini: ευρώ 8 - ολογράφως οκτώ, σχεδόν 3.000 παλιές Ελληνικές δραχμές!
Ούτε στην Μύκονο, λέω... Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι, λέω, και πού ζω κι εγώ, που παρήγγειλα κάτι έτσι, στα τυφλά, χωρίς να δω τον κατάλογο. 
Ποτέ πια, λέω, και φεύγω...      

13 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Τι θα έκανες αν έβλεπες από την αρχή τον κατάλογο?
Θα έφευγες, θα έπαιρνες κάτι άλλο φθηνότερο...ή θα παζάρευες από την αρχή το ποσό????

:-)))

Hfaistiwnas είπε...

Μα είδες;; Με 8 ευρώ παίρνω τα φρούτα και τα λαχανικά μιας εβδομάδας σχεδόν!!!
Στο τέλος σημασία έχει να περάσατε καλά..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ακανόνιστη, όχι, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έφευγα, γιατί οι άλλοι είχαν ήδη κάτσει και παραγγείλει, όταν έφτασα.
Θα έπαιρνα μάλλον έναν καφέ, τον φθηνότερο, έτσι για το γμτ...
Και φυσικά δεν θα ξαναπάω! Εννοείται αυτό - εκτός κι αν αρχίσω να πηγαίνω σε τέτοια μέρη, για νάχω να γράφω εδώ!!!
;-)

Υ.Γ.: Περιμένω ανταπόκρισή σου - η επανάσταση αρχίζει από εδώ!!!
:-)))

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αυτό, ακριβώς, λέω Ηφαιστίωνα...
8 ευρώ είναι πάρα πολλά, είναι προκλητικά πολλά, όχι μόνο λόγω της κρίσης, αλλά και γενικά. Και, μάλιστα, για coffee-bar, και ώρα απογευματινή...
Οπότε, όχι δεν πρέπει πια να λέμε "δεν βαριέσαι, αφού περάσαμε καλά, χαλάλι!"
;-)

aKanonisti είπε...

Δυστυχώς έχω μία περίεργη σχέση με τα χρήματα...και με το αλκοόλ...
Οταν βγαίνω έξω (όχι πολύ συχνά).. πίνω αρκετά... τακιμιάζω με τους μπαρμαν και τις σερβιτόρες.. και σχεδόν πάντα πληρώνω κάτι συμβολικό...

Μάλλον λάθος ανταποκριτή βρήκες...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Υ.Γ. Καφέ???? Της παρηγοριάς???
:-)))

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μήως να φτιάξω ένα blog "Οδηγίες για την καλκύτερη αντιμετώπιση της κρίσης" και να γράφεις εσύ τέτοιες συμβουλές;
:-)))

{.πavλος.} είπε...

eixes poly kairo na vgeis mallon...na pas sto hilton h sthn megalh bretania...ekei na deis!

tis kalisperes mou...shaken not stirred! :)

Margo είπε...

Τι τιμή έχει συνήθως ένα Martini; Για να έχουμε και μια εικόνα:)
Τώρα που διάβασα αυτή την περίπτωση θέλω να πω και μια δική μου. Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε στην Άνω μερά μια βόλτα. Θέλαμε παγωτό αλλά είπαμε να μη κάτσουμε κάπου αλλά να πάρουμε στο χέρι από το περίπτερο και να κάτσουμε στην πλατεία να παίξουν και τα πιτσιρίκια. Παίρνουμε κάτι μικρά παγωτάκια και πληρώσαμε 9.10 ευρώ. Παραξενευτήκαμε με την τιμή.. μας φάνηκε ότι δώσαμε πολλά χρήματα για 4 μικρά παγωτάκια. Την επόμενη που πήγα στο Σούπερ μάρκετ τα βρήκα με 5.90! Είναι το καινούργιο περίπτερο που στήθηκε δια μαγείας στο πάρκιν. Καλό Σαββατοκύριακο Asteroid!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Βρε Παύλο, στο Hilton και στην Μεγάλη Βρεταννία να το καταλάβω, αλλά όχι και για ένα ποτό σε coffee bar, στο Γκάζι, μ' όλο τον μαθητοφοιτητόκοσμο 8 ευρώ!
Υπερβολή!
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Margo, μια λογική τιμή θάτανε γύρω στα 4-5 ευρώ, κρίνοντας από το πόσο έχει το μπουκάλι κι από το πόσο πληρώνει κανείς ένα ποτό - και, μάλιστα, cocktail - σε μέρη μοδάτα και τουριστικά.
Τα cocktails του Scarpa και του Caprice στην Μύκονο, π.χ., που είναι πού καλά, έχουν πολλά υλικά και σου πουλάνε επίσης θάλασσα, ηλιοβασίλεμα, γκλαμουριά και τα τοιαύτα, κυμαίνονται φέτος γύρω στα 11-12 ευρώ και θεωρούνται και ακριβά, σε σχέση με άλλα μέρη που είναι τουριστικά μεν, αλλά όχι Μύκονος.

Το περίπτερο, που στήθηκε καταμεσίς στο parking είναι, νομίζω, αυτό, που ήταν πριν πάνω στην πλατεία, προς την πλευρά του "Αποστόλη"...

orfia είπε...

Απο τοτε που βγηκε το ευρω χασαμε την αισθηση της αξιας του χρηματος...πρεπει να γυρισουμε πισω στις πρωτες μερες του ευρω που μεσα μας καναμε υπολογισμο ωσπου να το συνηθισουμε...Αν αρχισουμε να το μετατρεπουμε σε δραχμες...τοτε να δεις αν θα πληρωσουμε ουτε πενηνταρακι....!!!

s_pablo είπε...

8 ευρώ είναι καλά.

Πριν μερικές μέρες βγήκα με φίλο στο bar Belafonte, το οποίο απότελεί, και καλά, εναλλακτική λύση στη νυχτερινή ζώνη του Γκαζιού, ημέρα Κυριακή με το μαγαζί σχεδόν άδειο.

Όπως και η Ακανόνιστη, όταν βγαίνω πίνω αρκετά. Φτάσαμε με τον φίλο μου τα 10 ποτά και όταν ζητήσαμε λογαριασμό πάθαμε σοκ. 100 ευρώ μας ζήτησαν (πίνουμε και σπέσιαλ ποτά παναθεμά μας), χωρίς να μας φέρουν καν απόδειξη. Και δεν φτάνει αυτό, στα παράπονα μας για το ύψος του λογαριασμού, μας φέρθηκαν (η σερβιτόρα δηλαδή) πολύ ανάγωγα.

Τέλος πάντων, αυτοί έχασαν δυο πελάτες (μας άρεσε ο χώρος και ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε στέκι) και αν συνεχίσουν έτσι θα χάσουν κι άλλους.

Πρέπει, πάντως, να αρχίσουμε να επαναστατούμε σιγά σιγά στην άθλια εκμετάλευση των διάφορων τύπων που ανοίγουν ένα μπαρ και το διαχειρίζονται σαν να είναι κωλόμπαρο...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Pablo, ένας λόγος, που η κατάσταση έφτασε ώς εδώ είναι και η αισχροκέρδεια πολλών συμπατριωτών, όπως, επίσης, κι η δική μας στάση "υπεράνω"... Όλο τους άρχοντες παριστάναμε, πληρώναμε αγόγγυστα!
Τώρα πια, που δεν πάει άλλο, πρέπει οι μεν έμποροι κι επιχειρηματίες να προσγειωθούν οι δε καταναλωτές να προσέχουν περισσότερο τι αγοράζουν και τι πληρώνουν για ό,τι αγοράζουν.
Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το μικρό blog είναι για να γράφουμε με ονόματα όσα μας ενοχλούν και μας προσβάλλουν ως καταναλωτές και να προβάλλουμε αντίστοιχα όσους μας σέβονται!
Ευπρόσδεκτη η αναφορά σου και ευχαρίστως μπορώ να την φιλοξενήσω και ως ανάρτησή σου, αν την διαμορφώσεις ανάλογα...
;-)