Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Το GOLA της Μυκόνου

Το Value for Money είναι διαχρονικά το μέγα ζητούμενο στην Μύκονο. Φέτος, με την κρίση, κάτι αρχίζει να κινείται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτό κι αναδημοσιεύω εδώ μια πρόσφατη ανάρτηση του Blog "Πανθ' υπό μίαν Μύκονον".
Όποια προσπάθεια σαν του GOLA γίνεται αξίζει να την ελέγχουμε και να την προβάλλουμε, εφ' όσον ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις τις δικές τους και στις προσδοκίες τις δικές μας! 




Το GOLA είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ιταλικό εστιατόριο με εξαιρετικό service, που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια σε μιαν απλόχωρη ταράτσα, στο Ντραφάκι, απέναντι από τον στρογγυλό κόμβο, όπου καλώς ή κακώς στήθηκε η προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2006.
Καθώς δεν είναι μια απλή trattoria, δεν θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται στα φθηνά εστιατόρια της Μυκόνου. Παρ' όλ' αυτά, οι τιμές του δεν είναι απαγορευτικές, έστω κι αν δεν είναι για να τρώει κανείς εκεί κάθε μέρα.
Η ταράτσα του GOLA είναι χώρος ιδιαίτερα ευχάριστος και δεσπόζει ψηλά πάνω από την Χώρα. Την θεωρώ ένα από τα ιδανικά σημεία για να δειπνήσει κανείς νωρίς, απολαμβάνοντας την θέα και τον ανοιχτό ορίζοντα, όσο έχει ακόμα φως - και, μάλιστα, το φως το ανεπανάληπτο της Μυκόνου και τα χρώματα της παλέτας του δειλινού της!

Ένα δείπνο νωρίς το βράδυ είναι κάτι, που δεν το συνηθίζουμε στην Ελλάδα κι ακόμη περισσότερο στην Μύκονο, όπου όλα προγραμματίζονται και γίνονται αργότερα απ' ό,τι στην "κανονική" ζωή και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά τώρα ανάγκα και Θεοί πείθονται... Αρχίζουν να αλλάζουν οι συνήθειές μας, μπορούν να αλλάξουν, ειδικά όταν υπάρχει και το κίνητρο μιας καλύτερης τιμής! Αυτό το κίνητρο το παρέχει τώρα το GOLA, προσφέροντας μιαν έκπτωση 25% στον τελικό λογαριασμό, όπως λέει στους πελάτες του με ένα μόλις χθεσινό e-mail κι ένα SMS στα κινητά.

Θεωρώ την πρωτοβουλία αυτή σπουδαία από μόνη της αλλά και ευρύτερης σημασίας για την Μύκονο και την φετινή τουριστική περίοδο, που πιθανόν να είναι δύσκολη για όλους.
Κι αν την δημοσιεύω εδώ, δεν το κάνω για διαφήμιση - τόχω δηλώσει πως αυτό το blog δεν κάνει διαφήμιση ούτε κριτική, αλλά απλώς ενημέρωση, ξεκινώντας από όσα βλέπω κι όσα δοκιμάζω εγώ ο ίδιος ως απλός περιηγητής, περιστασιακός κάτοικος, καταναλωτής.
Το δημοσιεύω, λοιπόν, μήπως κι αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους, για όλους. Και θα δημοσιεύσω κι ο,τιδήποτε άλλο σχετικό τύχει να με πληροφορήσουν ή να υποπέσει στην δική μου αντίληψη.
Το HAPPY HOUR, άλλωστε - ένα χρονικό τόξο, όπου προσφέρονται φαγητά και ποτά ακόμα και στο ήμισυ της συνηθισμένης τιμής τους - είναι ευρύτατης εφαρμογής θεσμός στην Αμερική και στην Ευρώπη, ακόμη και στα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα, κι είναι ο πιο κατάλληλος καιρός να καθιερωθεί τώρα κι εδώ, στην Ελλάδα, στην Μύκονο...

Πολλοί ξενοδόχοι στην Ελλάδα αποδίδουν τις υψηλές τιμές τους στο γεγονός ότι είναι μικρή, περιορισμένη σε 40-50 μέρες η τουριστική περίοδος - κι εννοούν μ' αυτό το High Season, στην διάρκεια του οποίου (νομίζουν ότι) πρέπει να κάνουν σχεδόν όλο τον τζίρο της χρονιάς. Αν, όμως, θέλουν να αλλάξει η κατάσταση, θα πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν πρωτοβουλία με ουσιαστικές προσφορές, που θα προσελκύσουν και ξένους και Έλληνες, που υπό τέτοιες συνθήκες μπορεί να προθυμοποιηθούν να μεταβάλουν συνήθειες.
Αντίστοιχα και οι Έλληνες εστιάτορες αποδίδουν τις δικές τους υψηλές τιμές στο γεγονός ότι οι Έλληνες δειπνούν αργά, σε γενικές γραμμές, με αποτέλεσμα ένα τραπέζι εστιατορίου να αξιοποιείται μόνο μία φορά κάθε βράδυ. Αλλά κι αυτό μπορεί να αλλάξει, ειδικά στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, όπως η Μύκονος. Με τόσο τουρισμό, όλο και κάποιοι θα υπάρχουν, που θα προτιμήσουν να φάνε νωρίς. Εν πάση περιπτώσει, αφού τα εστιατόρια είναι έτσι κι αλλιώς ανοιχτά από το απόγευμα, δεν χάνουν τίποτε να κάνουν προσφορές, όπως αυτή του GOLA, δοκιμαστικά και να δουν πώς θα κινηθεί η πελατεία τους...

Καλή όρεξη και καλό ηλιοβασίλεμα!..

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν ξέρω για το μαγαζί, γιατί δεν έχω έρθει ποτέ αλλά έχεις δίκιο, πρέπει όλοι να αρχίσουν να κάνουν προσφορές ή να αλλάξουν τακτική..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ηφαιστίωνα, δεν ενδιαφέρει το μαγαζί τόσο όσο η γενική αρχή, την οποία ακολουθούν χιλιάδες εστιατόρια στο εξωτερικό - ακόμη και πολύ καλά...
Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει και να προβάλλονται και να εξαπλώνονται!

Margo είπε...

Νομίζω πως θα μάθω πολύ περισσότερα για το νησί από εσένα Asteroid κι ας μην είσαι εδώ:))

Καιρός είναι να αρχίσουν να σκέπτονται πιο ευέλικτα, άλλωστε γιατί να μην επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδο.. αν δείξουν καλή θέληση θα γίνει και αυτό η Μύκονος είναι κοντά και έχει πολύ καλή συγκοινωνία όλο το χρόνο.
Καλό σου απόγευμα!!

Ephemeron είπε...

Πολυ καλο post!
Εχεις δικιο, καιρος να γινουν καποιες αλλαγες...
Και κατι αλλο... λογω του οτι ζω εδω και κατα καποιο τροπο ακολουθω μερικες "τοπικες παραδοσεις", το δειπνο ειναι σχεδον παντα καπου αναμεσα 6-7 το απογευμα, και το οποιο ειναι πολυ πιο υγιεινη συνηθεια απο το να βγαινει η οικογενεια στη ταβερνα στις 9 ή 10 το βραδυ, να τρωει στην κυριολεξια τον "άμπακο" και μετα... να πεφτει για υπνο...